NY cave
A cave in new york, creating a dialog between "mass" and "void".

Solution

 The concept of the project is to create a relation between "mass" and "void" where the living area is "carved" around the service area. 

 Although the  small space, i tried to divide the apartment in several spaces with different atmospheres, so the space transformations are all provided by the furniture. I believe the necessity of 12 dining places and an 8 people lounge are for exceptional occasions, and shouldn't compromise the apartment design.
 The eating area is characterized by the higher roof height and a rectangular space. The lounge area is designed with a lower roof creating a cosy and comfortable space. The bedroom is in a higher position, it's like sleeping in the "top of the mountain". The kitchen and the bathroom are concealed in the "carved mass".

Other entries in this project

large living
architectureideas
7
254
4.67
MAKAKO
makako
5
256
4.65
nesting
treetops
4
257
4.65