Power For The Future
Each function the right place: decentralized, restructured and future orientated.
1/5

Solution

Existing building
The tasks of the petrol station will be outsourced from the existing building. This generates multifunctional space that can be used for versatile social activities, info-spots, car-sharing etc, in short: urban life.
The image of ”total” will be upgraded by the element “culture”.
“total” boosts the acceptance and the usage of the new E-mobility.
A revegetated area, a new outside atmosphere will embed the petrol station into urban life.

New petrol station
The petrol station is the architectural translation of the distinctive “total” logo.
It is a wooden construction that could also be covered with plants and grass as a vertical garden.
The roof evolves from the building construction or could be an independent element.
Due to the urban layout context the dimensions are kept rather small – thus giving space to the sculpture and to the created new functions for the district.

Ready for new technologies
In future electric power will play an important role. For this long time parking spots will be offered. The round shape of the petrol station makes it possible to park and recharge without interference.


What name are you giving your service station concept?

...power for the future... ...future, powered by total...

What makes your service station unique?

Extension of the existing offers – being ready to supply new technologies to the customer – urban layout enhancement

Which services does your service station offer?

e-car, e-bike, sharing and recharging service, café, culture, shopping etc. While the vehicle recharges the customer can spend his time in a multitude of ways in the newly created area nearby.

What design style are you choosing for your service station and why?

Lightest possible wood-glass-construction. The usage of environmentally sustainable materials would be welcome.

Other entries in this project