GARDEN OF THE LOST BRIDGE
A green memorial park next to the side of the old bridge.
1/6

Solution

Filling in the space in between as negative volume. Following the original dimensions of the bridge the green volumes create a secured space under 3 m high privet hedges. Here and there seating places for reading, talking and contemplative thinking are integrated. Children can play in the labyrinth-like routes hide-and–seek. Surrounding LED-light lines will illuminate the contours of the hedge blocks in the night, prominently visible from the new bridge, surrounding buildings and hills.

What is the name of your concept?

Garden of the Lost Bridge.

Which of the three suggested areas are you choosing for your concept? (the Donaulände public park, the port area or the mouth of Traun River)?

Parallel to the the Donau flow on Donaulände Linz Urfahr.

What is the public function of your concept?

A nostalgic monument, a nostalgig moment, reflecting the emotional aspects of everyday city life which are normally suppressed by needs of the technical infrastructure. A place to remember, a place to play, a place to reflect about future developments and how they might change the reliable qualities of european civilization, built and imagined.

How are the parts of the old railway bridge visible in your concept?

Yes, in a transcendental way, as green volumes born from the negative space of the old steel bridge. Maybe a AHA-effect for some Linzeans.

Have you used any third-party material? Even if you've modified it, source the original here. See FAQ for details.

No.

Other entries in this project